NOS Schaatsen

Koelizjnikov weer oppermachtig, Smeekens derde

  • NOS
    De uitslag van de tweede 500 meter bij WB-wedstrijden in Heerenveen

Pavel Koelizjnikov heeft bij wereldbekerwedstrijden in Heerenveen ook gedomineerd op de tweede 500 meter. De Rus, die vrijdag ook al de eerste 500 meter voor zich opeiste en zaterdag de 1.000 meter won, klokte in Thialf 34,58.

De Pool Arthur Was werd op gepaste afstand tweede (34,87). Jan Smeekens, die twee dagen eerder nog twaalfde werd, zorgde voor Nederlands succes. Hij klokte de derde tijd met 35,01. In de vijfde rit versloeg hij de Japanner Keiichiro Nagashima.

Regerend olympisch kampioen Michel Mulder, die na afloop van zijn vorige optreden op de kortste schaatsafstand kritisch was over zijn eigen prestatie, werd teleurstellend zevende in 35,10. Vrijdag was zijn 35,19 nog goed voor de vierde positie. Ook de tijd van Hein Otterspeer (35,14) was voldoende voor een plek in de toptien.

Vijfde zege

Koelizjnikov was voor de vijfde keer dit seizoen de sterkste op de 500 meter. Eerder won hij al twee keer in Seoul en eenmaal in Obihiro. Vorige week ging hij in Berlijn onderuit op de eerste 500 meter. In de Duitse hoofdstad meldde hij zich af voor de tweede 500 meter.

Voor Smeekens is het de eerste keer sinds half november dat hij op het podium staat op deze afstand. In Japan finishte hij destijds net achter Koelizjnikov.

Algemeen klassement

Smeekens (411 punten) staat derde in het algemeen klassement, achter de Canadees Laurent Dubreuil (471) en Koelizjnikov (580).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl