Het duel tussen Cruz Azul FC en Western Sydney Wanderers was een waterballet
NOS Voetbal

Cruz Azul winnaar in waterballet

Cruz Azul heeft de halve finales van het WK voor clubteams bereikt. De Mexicanen versloegen het Australische Western Sydney Wanderers na verlenging met 3-1 en treffen nu Real Madrid.

Er had eigenlijk nooit gespeeld mogen worden in Rabat. Door hevige regenval waren er grote plassen ontstaan op het veld en kon er van een gewone voetbalpot geen sprake zijn.

De Wanderers, met Romeo Castelen en voormalig FC Twente-speler Nikita Rukavytsya in de gelederen, kwamen na rust op voorsprong dankzij een afstandsschot van Iacopo La Rocca.

Cruz slaat toe

De moedige Australiërs hielden lang stand, maar even voor tijd dwong Gerardo Torrado met een benutte penalty een verlenging af. De Wanderers stonden toen al met tien man en moesten in de 102de minuut zelfs met negen man verder.

Cruz profiteerde van de overtalsituatie en scoorde nog eens twee keer via Hugo Pavone en Torrado (opnieuw vanaf de stip). De Mexicanen mogen het daardoor dinsdag opnemen tegen Real Madrid. In de andere halve finale staan Auckland City uit Nieuw-Zeeland en het Argentijnse San Lorenzo tegenover elkaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl