NOS Voetbal

Jans: dan maar een keer lelijk

Jans: dan maar lelijk

Als een dief in de nacht heeft PEC Zwolle een plek in de top-3 van de eredivisie bemachtigd. Tegen Willem II werd alweer de derde zege in successie geboekt. In Tilburg hadden de Zwollenaren het geluk van een topclub aan hun zijde (0-1).

“Dit is er zo’n overwinning waar ik een paar weken geleden om had gevraagd”, grijnsde PEC Zwolle-trainer Ron Jans. “Als het een keer lelijk kan, dan maar lelijk. En deze was niet mooi, maar het voelt wel goed.”

In Tilburg was Tomas Nécid in een zeer matig duel doorslaggevend. Behalve het resultaat, hoopt Jans niet vaak meer aan de wedstrijd herinnerd te worden. “Ik was heel ontevreden in balbezit en ook het druk zetten lukte niet”, aldus Jans, die enkele jonge, onervaren krachten moest opstellen.

Lukoki

“Vannacht belde Jody Lukoki dat hij vader werd. Dan begrijp ik wel dat dat voor gaat, maar dan heb je heel veel mensen die allemaal 'in de bal voetballen'. En dat zag je.”

PEC Zwolle heeft na zestien wedstrijden 29 punten verzameld. Feyenoord of AZ, die elkaar zondag treffen, kan bij winst langszij komen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl