Joey van den Berg en Pele van Anholt vieren de overwinning in Breda.
NOS Voetbal

Heerenveen weet weer wat winnen is

sc Heerenveen heeft voor het eerst in negen eredivisiewedstrijden weer een zege geboekt. De Friezen wonnen in Breda met 2-0 van NAC, dat zijn negende nederlaag van het seizoen leed.

Heerenveen had al drie maanden geen uitduel meer gewonnen, maar tegen NAC had de ploeg van coach Dwight Lodeweges duidelijk de overhand. De bezoekers lieten de bal soepel rondgaan, zetten NAC onder druk en kregen ook de nodige kansen.

Penalty of vrije trap

Zo raakte Joey van den Berg met een harde knal al snel de lat. Na een half uur wees scheidsrechter Jeroen Manschot naar de stip nadat Mark Uth zich had laten vallen na een wilde actie van Jelle ten Rouwelaar, maar op aandringen van de grensrechter werd het toch een vrije trap net buiten de zestien, die door Marten de Roon net naast geschoten werd.

Kort daarna kon Heerenveen toch juichen. Na een voorzet van Luciano Slagveer liep Uth de bal binnen. De topscorer van de Friezen was even later ook dicht bij de 2-0, maar kopte net naast. NAC kwam in de eerste 45 minuten niet verder dan een schotje van Joey Suk.

Uth scoort opnieuw

Ook in de tweede helft domineerde Heerenveen. Een inzet van Uth werd nog door Rémy Amieux van de lijn gehaald, maar na een uur liet de spits alsnog zijn tiende treffer van het seizoen aantekenen. Hij kapte knap zijn man uit en schoof de bal achter Ten Rouwelaar.

Het duel was daarmee gespeeld. Heerenveen ging nog wel op zoek naar de 3-0, maar ondanks kansen voor Slagveer en De Roon kwam die er niet. NAC zorgde slechts sporadisch voor gevaar. De invallers Adnane Tighadouini en Mats Seuntjes waren nog wel dicht bij een Bredase treffer, maar Tighadouini schoot naast en Kristoffer Nordfeldt keerde de inzet van Seuntjes.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl