De spelers van FC Dordrecht vieren de 1-0 van Ryan Koolwijk

Eindelijk weer punt voor Dordrecht

FC Dordrecht heeft een einde gemaakt aan een trieste reeks. Na negen nederlagen op rij pakte de hekkensluiter met 1-1 een punt bij Heracles Almelo. De Tukkers hadden een abominabele seizoenstart en hadden lang de rode lantaarn in handen had, maar was de laatste tijd aan een opmars bezig: de club had vier van zijn vorige vijf wedstrijden in winst omgezet.

Ryan Koolwijk bezorgde Dordrecht een droomstart. Met een van richting veranderd schot liet hij na drie minuten de verbouwereerd toekijkende doelman kansloos. Nauwelijks een minuut later was Iliass Bel Hassani al dicht bij de gelijkmaker met een schot dat rakelings naast ging.

In het vervolg van de eerste helft bleef Dordrecht zonder al te grote problemen overeind. Doelman Filip Kurto stopte een vrije trap van Oussama Tannane, die later nog eens gevaarlijk was toen hij een rush op de linkervleugel afrondde met een hard schot. Ook dat schot werd door Kurto onschadelijk gemaakt.

Dordrecht gevaarlijker

Bel Hassani kreeg in de beginfase van de tweede helft opnieuw een aardige kans, maar wederom hielp hij die om zeep. Naarmate de tijd verstreek en de stand op het bord onveranderd bleef, groeide het vertrouwen bij Dordrecht en zorgde de ploeg meer en meer voor gevaar.

Twintig minuten voor het einde kreeg de ploeg van trainer Ernie Brandts echter een gevoelige tik toen de bal na hands van Josimar Lima op de stip belandde en Tannane de strafschop feilloos benutte.

Heracles ging vervolgens op jacht naar de winnende treffer en kreeg kansen via onder anderen Denni Avdic, Wout Weghorst en Thomas Bruns. Dordrecht zorgde op zijn beurt bij counters voor het nodige gevaar via vooral Rick ten Voorde. De hekkensluiter claimde ook nog vergeefs een penalty toen Joris van Overeem werd aangetikt door Fahd Aktaou.

Brandts: elk punt is welkom
Stegeman: weiger om negatief te doen
Weghorst: hebben de kansen gehad
Lima: we hadden meer verdiend