De hockeyers balend op de bank na de nederlaag tegen Pakistan ANP

Champions Trophy terug naar oude opzet

time icon

De volgende editie van de Champions Trophy, in 2016, wordt weer door zes landen gespeeld. Daarmee keert de formule terug die jarenlang werd gebruikt. Ieder land speelt een keer tegen alle andere deelnemers en daarna volgen plaatsingswedstrijden.

In India wordt nu de Champions Trophy voor de heren gespeeld en aan dat toernooi doen acht landen mee. In de sterk bekritiseerde opzet speelt elk land drie groepswedstrijden en vervolgens een kwartfinale. 

Tijdens dit toernooi werden in de kwartfinales alle teams die eerste of tweede werden in de groep uitgeschakeld. Zo verloor groepswinnaar Nederland gisteren met 4-2 van Pakistan, dat laatste werd in de andere groep. De Internationale Hockey Federatie FIH vindt dat echter geen probleem en wijst erop dat het gat tussen de landen blijkbaar kleiner wordt en noemt dat gezond voor het hockey.

Hockey World League

Reden voor de FIH om de formule van de Champions Trophy toch te veranderen is dat de coaches van de nationale ploegen graag tegen alle teams willen spelen. En de internationale hockeybond wil voorkomen dat de opzet van de Champions Trophy en de Hockey World League te veel op elkaar gaan lijken.

In 2016 wordt de Champions Trophy voor mannen in Argentinië gehouden. De editie voor vrouwen vindt dat jaar plaats in Londen.

De finale van de Champions Trophy in India wordt zondag vanaf 15 uur rechtstreeks uitgezonden op nos.nl.

STER Reclame