AFP
NOS Schaatsen

Nederland gaat 'gewoon' naar EK in Rusland

De Nederlandse schaatsbond doet niet mee aan een politieke boycot van de EK allround begin januari in Rusland naar aanleiding van de vliegramp met MH17. Dat is de uitkomst van een gesprek met alle schaatsteams met een proflicentie.

"Met de deelname aan internationale toernooien doen wij geen uitspraak over organiserende gastlanden", stelt Arie Koops, directeur sport van de KNSB. "Op die manier blijft samen sporten mogelijk, ongeacht politieke of andere conflicten."

De KNSB is van mening dat je vanuit de sport met het wel of niet deelnemen aan een evenement geen politiek moet bedrijven.

Arie Koops, directeur sport van de KNSB

Coach Jan van Veen liet eerder weten niet naar het toernooi te gaan en ook Ireen Wüst en Marrit Leenstra spraken hun twijfels uit. Koops: "Met de ISU en NOC*NSF is de KNSB van mening dat je vanuit de sport met het wel of niet deelnemen aan een evenement geen politiek moet bedrijven.”

De KNSB laat wel weten dat de keuze van een sporter, coach of begeleider om niet af te reizen gerespecteerd wordt.

Bij de NK allround op 27 en 28 december in Thialf kunnen de schaatsers een ticket verdienen voor de EK in Tsjeljabinsk. De definitieve ploeg wordt 29 december bekendgemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl