AFP

Instagram heeft nu meer actieve gebruikers dan Twitter. Dat heeft de directeur van Instagram, Kevin Systrom, gezegd tegen BBC Newsbeat. Instagram heeft nu 300 miljoen gebruikers die zeker één keer per maand actief zijn. Twitter maakte in oktober bekend 248 miljoen actieve gebruikers te hebben.

Het gebruikersaantal van Instagram is in krap twee jaar tijd verdrievoudigd.

Desondanks zijn Instagram en Twitter nog altijd veel kleiner dan Facebook, waar maandelijks 1,35 miljard mensen gebruik van maken. Instagram is sinds 2012 eigendom van Facebook, dat daar 1 miljard dollar voor betaalde.

Advertenties

Systrom reageerde bij de BBC op klachten van gebruikers over advertenties, die kort geleden werden ingevoerd op Instagram. Volgens de directeur is het de enige manier om te blijven groeien. 

"In het begin keurde ik elke advertentie persoonlijk goed", zegt de directeur. "Als je 300 miljoen gebruikers hebt, is het niet goedkoop om de dienst draaiend te houden. We moeten daarnaast nieuwe mensen kunnen aannemen."

Nieuwe functies

Net als Facebook en Twitter krijgt ook Instagram straks geverifieerde accounts. Zulke accounts zijn voorzien van een vinkje, wat aangeeft dat het een écht account betreft van bijvoorbeeld een bekende acteur of topsporter.

Voor volgend jaar wil Instagram een nieuwe functie introduceren, waarmee gebruikers sneller een beeld krijgen van wat er in de wereld gebeurt. "Instagram wordt in de hele wereld gebruikt. We moeten een manier vinden om dat beter uit te dragen." 

STER reclame