ANP

Burgemeester Onno Hoes van Maastricht heeft zijn vertrek aangekondigd. In een verklaring (.pdf) zegt hij dat hij aanblijft tot zijn opvolger is geïnstalleerd. Hoes heeft dat de gemeenteraad en het College van Burgemeester en Wethouders vanmiddag laten weten.

"De stad worstelt enorm met de gevolgen van een zeer omstreden perspublicatie, en die worsteling kan ik de stad, zijn bestuur en mijzelf niet langer aandoen. Dit besluit kan rekenen op instemming van de gouverneur", staat in de verklaring van Hoes.

'Geen druk van de gemeenteraad'

Vorige week is een deel van mijn privéleven tot mijn grote ontsteltenis moedwillig en schaamteloos publiek geworden.

Onno Hoes

Hoes raakte vorige week in de politieke problemen toen een 20-jarige man privéberichten op internet zette die Hoes hem zou hebben gestuurd. Het nieuwsprogramma PowNews liet beelden van Hoes zien die met een verborgen camera waren gemaakt. Daarin was de burgemeester te zien tijdens een date met diezelfde man.

In de verklaring laat Hoes weten dat hij juridische actie onderneemt tegen de man en PowNews. "Vorige week is een deel van mijn privéleven tot mijn grote ontsteltenis moedwillig en schaamteloos publiek geworden", aldus Hoes.

'Het was geen slechte burgemeester'

Zoenende Hoes

Eind vorig jaar kwam Hoes ook in opspraak nadat een affaire met een 25-jarige man was uitgelekt. Er waren foto's gemaakt waarop Hoes zoenend met deze man te zien was. Hij was toen nog getrouwd met RTL-Boulevard-presentator Albert Verlinde. De gemeenteraad liet de burgemeester weten dat hij niet meer in opspraak moest raken en Hoes beloofde zich voortaan netjes te zullen gedragen. 

In de verklaring van vandaag zegt de burgemeester dat hij zich de komende maanden zal blijven inzetten voor zijn stad Maastricht.

'Inwoners Maastricht vinden dat Hoes in de val is gelokt'

STER reclame