NOS NieuwsAangepast

'Geliquideerde in Amsterdam is 25-jarige Turk'

  • ANP
    Forensisch experts van de politie doen een sporenonderzoek rondom het slachtoffer
  • ANP
    Politiemensen doen onderzoek rond het lichaam van de man

De man die gisteren in Amsterdam werd doodgeschoten, is volgens bronnen in het criminele milieu Murat Huseyin Garki, een 25-jarige crimineel van Turkse afkomst. De politie wil alleen kwijt dat het slachtoffer een man van 25 is en een bekende van de politie.

Volgens Parool-journalist Paul Vugts had Garki een aantal serieuze conflicten met andere criminelen over drugs- en afpersingszaken. Hij zou samenwerken met twee andere Turks-Amsterdamse drugshandelaren, Atilla Ö. en zijn zoon Baris Ö.

Rechtszaken

Tegen Garki en Baris Ö. liepen rechtszaken voor afpersing en verboden wapenbezit. Dit jaar werden Garki en Ö. opgepakt voor een liquidatie. Die zaak werd geseponeerd wegens gebrek aan bewijs. Later werd een andere verdachte opgepakt.

Voor zover Vugts weet, heeft de moord op Garki niets te maken met de zogenoemde Mocro-oorlog, die al twee jaar woedt in Amsterdam.

Gisteravond

Volgens de politie liep de man gisteren even na 23.00 uur door de Uiterwaardenstraat, toen het vuur op hem werd geopend. Gewond liep hij door naar een café op de hoek met de Rijnstraat. Daar zakte hij in de deuropening in elkaar. Tevergeefs is geprobeerd om hem te reanimeren.

Een getuige die een knal hoorde, zag een grijze bestelbus, mogelijk een Citroën Berlingo, draaien en de Kuinderstraat inrijden. Of die auto iets met de schietpartij in de Rivierenbuurt te maken heeft, wordt onderzocht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl