Wrakstukken MH17 in Gilze-Rijen

De eerste acht vrachtwagens met wrakstukken van MH17 zijn aangekomen op de vliegbasis Gilze-Rijen. De komende tijd wordt daar geprobeerd om delen van de Boeing 777 van Malaysia Airlines te reconstrueren.

Bij de aankomst waren zo’n veertig nabestaanden aanwezig in een speciaal voor hen ingericht vak op de vliegbasis. Er is geen ceremonie zoals bij de aankomst van de stoffelijke overschotten uit het rampgebied in Oekraïne.

Er zijn nog twee konvooien met wrakstukken onderweg naar Nederland. Die worden in de loop van de week verwacht op de vliegbasis.

Reconstructie

De nabestaanden zijn er niet bij als de wrakstukken worden uitgeladen. Die dienen namelijk als bewijsmateriaal. De delen van het vliegtuig worden de komende tijd gefotografeerd, gescand en ingedeeld. Begin volgend jaar wordt begonnen met de reconstructie van gedeeltes het vliegtuig.

De onderzoekers proberen om het staartstuk en de cockpit van het vliegtuig weer in elkaar te zetten. Op die manier hopen ze meer te weten te komen over de toedracht van de vliegramp.

Oekraïne weet zeker dat het een luchtdoelraket was

STER reclame