ANP
NOS Nieuws

Norbert Klein begint Vrijzinnige Partij

De nieuwe partij van Tweede Kamerlid Norbert Klein heet de Vrijzinnige Partij. Volgens Klein staat de partij voor "onafhankelijke creatieve mensen die betrokken zijn bij een vrije en sociale samenleving".

Klein kondigde eerder al aan dat hij een eigen politieke partij zou beginnen onder de werktitel KLEIN. Dat deed hij nadat hij uit 50Plus was gestapt vanwege een conflict met het partijbestuur. Dat zag zijn fractiegenoot Martine Baay als het enige Tweede Kamerlid van die partij.

Baay wordt op dit moment vervangen door Henk Krol, want ze is vanwege ziekte tijdelijk uit de Kamer. Krol verliet eerder de fractie omdat hij in opspraak was geraakt.

Partijen zijn meer voor zichzelf bezig dan voor de mensen.

Norbert Klein

Volgens Klein is een nieuwe partij hard nodig als alternatief voor "de huidige verstarde politieke partijen". Klein mist naar eigen zeggen de wil van partijen om de problemen in de samenleving aan te pakken. "Partijen zijn meer voor zichzelf bezig dan voor de mensen", aldus Klein. Hij streeft naar een partij voor "alle generaties".

Klein wil deelnemen aan de Provinciale Statenverkiezingen in maart volgend jaar. De eerste ledenvergadering moet in januari plaatsvinden.

Dat hij zijn partij nu de Vrijzinnige Partij noemt, betekent niet dat hij in de Tweede Kamer zo aangesproken wordt. Daar gelden alleen de namen van partijen die bij de landelijke verkiezingen meededen. In de Kamer wordt hij tot de volgende landelijke verkiezingen aangeduid als de groep-Klein.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl