ANP
NOS Nieuws

'Liquidatie nieuwe stap in onderwereldoorlog'

De liquidatie van een vrouw in Amstelveen is een nieuwe stap in de vete binnen de onderwereld, zegt justitieverslaggever Robert Bas. De vrouw die gisteravond op straat werd doodgeschoten, was de vriendin van een topcrimineel. Het is voor het eerst in het lopende conflict in de Amsterdamse onderwereld dat een naaste van een crimineel wordt geliquideerd.

Volgens Robert Bas is de vriend van het slachtoffer een kopstuk van de organisatie rond Gwenette Martha, een topcrimineel die eerder dit jaar werd doodgeschoten.

De man zit zelf ondergedoken. "Meer criminelen hebben de benen genomen, daardoor zijn ze zelf niet bereikbaar voor de huurmoordenaars die op pad worden gestuurd. En nu is blijkbaar een familielid het slachtoffer geworden", zegt Robert Bas.

Er ontstaat een soort wapenwedloop.

Justitieverslaggever Robert Bas

Volgens Robert Bas zet de politie alles op alles om het geweld te stoppen, maar de misdaadorganisaties lijken zich niets van de politie aan te trekken. "De vrees is nu dat de escalatie doorgaat, want als familieleden van criminelen niet meer veilig zijn, ontstaat er een soort wapenwedloop", aldus Bas.

De justitieverslaggever merkt dat criminelen al een tijdje bang zijn dat hun familieleden worden aangepakt. Ze brengen hun dierbaren onder op een veilig adres. "Het lijkt erop dat politie en justitie dit voorlopig niet kunnen stoppen, het loopt wel heel erg uit de hand", zegt Robert Bas.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl