1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP Pro Shots
NOS Sport

Handbalsters starten EK uitstekend

De Nederlandse handbalsters zijn het EK sterk begonnen. Duitsland, de nummer zeven van het laatste EK en het laatste WK, werd in het Kroatische Varazdin met 29-26 geklopt.

Na een goed begin (2-0) zakte Nederland wat weg. Er werd slordig geschoten en de Duitse vrouwen liepen uit naar 7-3. De formatie van coach Henk Groener toonde echter veerkracht en profiteerde van verslapping bij Duitsland, dat een fase kende van slechts twee treffers in twaalf minuten. Bij rust leidde Oranje met 12-11.

Nederland begon slordig aan de tweede helft, maar sprintte daarna van 13-14 naar 17-14. Nadat het gat was uitgebouwd tot zes punten, ging het in de slotfase nog bijna mis. Duitsland sloop van 22-27 naar 25-27, maar Oranje hield stand.

Effectballetje

Beste speelster aan Nederlandse zijde was Estavana Polman, die met zeven doelpunten de topscorer van de ploeg werd. Het effectballetje waarmee de uitblinkster 27-22 scoorde was een lust voor het oog. Eerder in de wedstrijd had ze de Duitse doelvrouw verschalkt met een fraaie lob.

Nycke Groot nam zes treffers voor haar rekening. Yvette Broch, die zich onderscheidde in de break-out, en Martine Smeets schoten ieder vier keer raak.

Nederland speelt in de groep nog tegen Zweden en Kroatië. De beste drie gaan door.

EK handbal 2014 (v): Nederland-Duitsland

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl