Knappe zege Schouten op massastart

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Wereldbeker Berlijn: massastart vrouwen
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Irene Schouten heeft een knappe zege geboekt op de massastart. De 22-jarige rijdster wist op de laatste honderd meter de Canadese Ivanie Blondin te passeren in de eindsprint. De Zuid-Koreaanse Jin Jun Ye finishte als derde.

Opvallend was dat Schouten als enige Nederlandse op het ijs verscheen. Mariska Huisman ging dit weekend ziek naar Nederland. Haar vervangster Marije Joling meldde zich kort voor de massastart af. Zij reed eerder vandaag al de 1.500 meter.

Geen ontsnapping

Schouten had het geluk dat het ploegenspel bij alle landen dit seizoen nog niet optimaal verloopt. Vandaag zat er zelfs helemaal geen ontsnapping in; het peloton bleef tot een ronde voor het einde bij elkaar.

Martina Sábliková maakte met armgebaren kenbaar dat ze baalde dat niemand met haar wilde vluchten. Uiteindelijk pakte dat positief uit voor Schouten, die veel snelheid wist te pakken in de laatste bocht. Blondin reed op kop, maar door een misslag verloor zij te veel snelheid om haar koppositie vast te houden.

Valpartij

De wedstrijd werd ontsierd door een vervelende valpartij in de laatste ronde. Vijf vrouwen ging onderuit en de Amerikaanse vrouwen Heather Richardson en Maria Lamb vielen tegen elkaar aan in de boarding. De blessure bij Lamb zag er ernstig uit.

Door de zege staat Schouten nu gedeeld op de eerste plaats in de wereldbekerstand. Ze heeft net als Blondin 250 punten verzameld.

1/2Uitslag massastart vrouwen NOS
2/2Uitslag massastart vrouwen NOS

STER Reclame