PEC-speler Tomáš Necid (r) viert zijn openingstreffer tegen ADO met Mustafa Saymak

PEC Zwolle eenvoudig langs ADO Den Haag

PEC Zwolle heeft op eigen veld een eenvoudige 3-1 overwinning geboekt op een pover ADO Den Haag, dat dit seizoen op vreemde bodem nog niet tot winst kwam. De Hagenaars zijn met drie punten de slechtst presterende eredivisieploeg in uitduels.

PEC was voor de rust heer en meester en zorgde vooral met aanvallen over de rechtervleugel voor gevaar. Nadat Tomáš Necid en Ryan Thomas kansen onbenut hadden gelaten, opende Necid de score. De spits schoot vanaf de stip hard en hoog raak nadat Drost was neergelegd door Kristensen.

Na een half uur vond ADO-trainer Henk Fraser het welletjes en bracht hij Tyronne Ebuehi en Xander Houtkoop in de ploeg om zijn machteloos ogende elftal een nieuwe impuls te geven. Het gevolg was dat het overwicht van PEC iets minder werd en ADO op slag van rust zijn eerste kans kreeg via Roland Alberg, wiens kopbal van dichtbij werd gestopt door doelman Warner Hahn.

Drost, Necid voeren score op

In de openingsfase van de tweede helft hield doelman Martin Hansen ADO op de been. Eerst voorkwam hij onheil bij een chaotische situatie in zijn doelgebied na een hoekschop van Bart van Hintum en daarna stopte hij een schot van Ben Rienstra.

Vervolgens leek ADO zich op te richten en liet het zich aanvallend wat meer gelden, maar na bijna een uur voetbal vergrootte PEC zijn voorsprong. Na pover verdedigen van Ebuehi bezorgde Necid de bal bij Drost, die op de rand van buitenspel beheerst scoorde.

Necid tekende voor de 3-0 nadat hij bij een voorzet van Van Hintum bij de eerste paal de Haagse defensie te slim af was geweest. Michiel Kramer redde de eer voor ADO nadat de bal uit een vrije trap van Houtkoop voor zijn voeten was gecaramboleerd. De topscorer kreeg vervolgens nog een aardige kopkans, maar de spanning keerde niet terug.