Georginio Wijnaldum (r) scoorde twee keer

Eenvoudige zege PSV op FC Dordrecht

Koploper PSV heeft een eenvoudige overwinning behaald op FC Dordrecht. De hekkensluiter zette de koploper nog wel snel op achterstand, maar een stunt zat er eigenlijk geen moment in. Daarvoor was het krachtsverschil domweg te groot: 1-3.

PSV gaf gelijk vol gas aan de Krommedijk. De Dordtse doelman Filip Kurto kon al in de eerste minuten aan de bak. De Pool trad afdoende op bij een schot van Georginio Wijnaldum en bij een kopbal van Jeffrey Bruma.

De eerste aanval van de thuisploeg was gelijk raak. Na slordig uitverdedigen kon Joris van Overeem uithalen. Jeroen Zoet redde met de voeten, maar was in de rebound kansloos op de inzet van Mart Lieder. Bijna werd het zelfs 2-0; Rick ten Voorde schoot naast de kruising, nadat de bal uit een hoekschop voor zijn voeten was geploft.

Een tweede treffer van de thuisploeg zou de wereld op zijn kop zijn geweest. PSV was vanzelfsprekend de betere ploeg en kwam ook al snel langszij. De manier waarop was ronduit knullig. Bij een lange voorzet van Jetro Williams stond de Dordrecht-defensie collectief te slapen. Wijnaldum niet; hij kopte de bal ongestoord over de weifelende Kurto heen.

PSV had daarna snel afstand moeten nemen. Met name Luuk de Jong kreeg kansen, maar de spits raakte alles maar half.

Nonchalant stiftje

Memphis Depay maakte het nog bonter. Hij mocht na een ongelukkige handsbal van Funso Ojo in het strafschopgebied van elf meter aanleggen. Het nonchalante stiftje van PSV's sterspeler eindigde op de lat. Kurto redde nogmaals na een kopbal van Bruma en hield De Jong met twee knappe reflexen van heel dichtbij van een treffer af.

Op slag van rust was het alsnog raak. De Jong, die al zeker een half dozijn kansen had verprutst, mocht uit een hoekschop vrij inkoppen.

Dordrecht voelde zich vlak na rust, met recht, bestolen. Nu was het Karim Rekik die de bal ongelukkig op de arm kreeg, maar een penalty bleef uit. De hekkensluiter probeerde na rust wel meer vooruit te voetballen, maar kreeg al snel de kous op de kop.

Wijnaldum stond na een corner in de mêlee precies op de goede plek. Daarmee was het wel gedaan en even later vloeide ook het laatste restje spanning weg. Ilias Hadad kon na een tweede gele kaart (hands) inrukken.

Met nog een kwart wedstrijd te gaan en een mannetje meer had PSV alle gelegenheid het doelsaldo op te poetsen. De enige die daar inspiratie uit leek te putten, was Wijnaldum. De uitblinker had een derde doelpunt verdiend, maar hij vond eerst de lat en vervolgens de paal op zijn pad.