Joël Veltman wordt door Niklas Moisander en Ricardo van Rhijn gefeliciteerd met de 3-0
NOS Voetbal

Ajax verslaat Willem II met gemak

Ajax heeft de thuiswedstrijd tegen Willem II met groot gemak gewonnen. In de Arena werd het 5-0 voor de ploeg van trainer Frank de Boer. Een domper was het uitvallen van Kolbeinn Sigthórsson.

De IJslander had de voorkeur gekregen boven Arkadiusz Milik en opende na veertien minuten de score: op aangeven van Lucas Andersen schoot hij de bal binnen. Een minuut later lag hij echter, na een overtreding van Ali Messaoud, kermend op de grond. Zijn enkel was dubbelgeklapt en de schade leek op het eerste gezicht groot.

Sigthórssons logische vervanger Milik maakte de 2-0 en - na enkele trucjes van Ricardo Kishna - ook de 4-0. Tussendoor had Joël Veltman met een prachtig stiftje Ajax' derde doelpunt verzorgd.

Urgentie weg

In de tweede helft was de urgentie weg bij de Amsterdammers en beperkte Willem II zich lange tijd tot het voorkomen van een nog veel grotere nederlaag. Desondanks werd het nog 5-0: na goed voorwerk van Milik schoot Davy Klaassen van dichtbij raak.

Het was het laatste wapenfeit van een duel dat langzaam doodbloedde. Alleen het competitiedebuut van Ajacieden Riechedly Bazoer en Queensy Menig kreeg de Amsterdamse handen nog op elkaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl