NAC Breda viert de openingstreffer van Erik Falkenburg

NAC wint eindelijk weer eens

NAC Breda heeft eindelijk zijn derde zege van het seizoen (de eerste sinds 14 september) geboekt. Bij SC Cambuur werd na rust een wat gelukkige 1-0 voorsprong met succes verdedigd.

NAC won op 31 augustus thuis van PEC Zwolle en twee weken later uit bij FC Dordrecht. Sindsdien werd zeven keer verloren en twee keer gelijkgespeeld. Trainer Nebojsa Gudelj werd half oktober ontslagen, maar ook zijn opvolger Eric Hellemons kreeg de ploeg de afgelopen weken maar niet aan de praat.

Fout Nienhuis

In Leeuwarden leek het er aanvankelijk niet op dat het tij zou keren. Al na drie minuten schoot Lucas Bijker naast en niet veel later was Bartholomew Ogbeche nog dichter bij de 1-0. Langzaam maar zeker nam NAC het initiatief echter over en Leonard Nienhuis moest redding brengen bij een pegel van Uros Matic.

Na 27 minuten kwam NAC door een fout van Nienhuis zowaar op 0-1. De keeper kwam bij een voorzet van Sepp De Roover zo weifelend zijn doel uit dat Erik Falkenburg raak kon koppen: 0-1. Cambuur dwong NAC daarna ver terug, maar echte kansen bleven uit.

Cambuur mist kansen

Ook na rust heersten de Friezen en nu werden wel de nodige kansen gecreëerd. Maar wat Lucas Bijker, Sander van de Streek, Martijn Barto, Albert Rusnák en Ogbeche ook probeerden, ze kregen de bal maar niet tussen de palen. NAC, dat er nog maar sporadisch uitkwam, hield stand en bezorgde Cambuur zo de vierde thuisnederlaag op rij.