ANP
NOS Voetbal

Suriname wil naar het WK in Rusland

Suriname plaatste zich nog nooit voor het WK voetbal. Daar wil het land verandering in brengen. "Eens gaat de eerste keer zijn", klinkt het dapper. "En dat zal in 2018 zijn", aldus de ambitieuze plannen.

De gedurfde uitspraken komen van Steven Dijksteel. Hij is aangesteld om het niveau van het Surinaamse elftal omhoog te krijgen door internationals te werven in Nederland. Dordtenaar Evander Sno, nu uitkomend voor het Belgische Westerlo, ziet het project wel zitten. "Het spreekt me enorm aan. Je moet er trots op zijn als je voor Suriname mag spelen."

Dijksteel denkt dat de inbreng van spelers als Sno en Milano Koenders, die bij Heracles Almelo speelt, ook de ontwikkeling van het talent van eigen bodem op gang helpt. "In Suriname loopt veel talent rond. Het zijn misschien wat ruwe diamantjes, maar als we die goed kneden, kunnen we er een mooie mix van maken."

Behalve het lange kwalificatietraject dat Suriname op weg naar het titeltoernooi Rusland voor zich heeft liggen, heeft het nog een obstakel te overwinnen. Voorlopig is het Nederlanders namelijk niet toegestaan om ook een Surinaams paspoort aan te vragen. Dijksteel blijft optimistisch. "Ik verwacht wel dat er snel een wetswijziging komt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl