Winnares Wüst: Achtereekte was de beste vandaag

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Wüst vond Achtereekte de beste
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Ireen Wüst kijkt tevreden terug op haar 3.000 meter in Berlijn. De Brabantse snelde in 4.01,55 naar de zege. "Het was een goede rit. Het was de eerste 3.000 meter in drieënhalve week, dus ik ben tevreden, al is het wel weer even wennen."

Opmerkelijk genoeg was Carlijn Achtereekte eerder vandaag in de B-groep sneller dan Wüst. De rijdster van de ploeg van coach Jillert Anema zette 4.00,80 op de klok. "De beste vandaag was Achtereekte. Het is misschien niet helemaal te vergelijken, maar hoe dan ook is 4.00,80 een heel goede tijd. Het is een knappe prestatie." 

Ik denk dat Sábliková een Wüst miste die haar op gang hielp.

Ireen Wüst

De prestatie van Martina Sábliková viel Wüst wat tegen, ze had meer verwacht van de Tsjechische die derde werd. "Ze moest het vandaag helemaal alleen doen. Ik denk dat ze een Wüst miste die haar op gang hielp."

Een groot feest zal Wüst niet bouwen na deze zege, het zwaartepunt van haar seizoen ligt in februari. "Deze rit is iedereen dan alweer vergeten, maar het is een goede opmaat voor de allroundtoernooien. Met mijn 1.500 meter en 3.000 meter leg ik de basis voor die toernooien."

STER Reclame