Linda en John de Mol werden lange tijd afgeperst
NOS Nieuws

Man bekent poging tot afpersing familie De Mol

De politie heeft een verdachte opgepakt voor het sturen van dreigbrieven naar de familie De Mol. Het is een man van 70 uit Zeist. Hij heeft bekend, meldt de politie.

Mediamagnaat John de Mol en zijn familie werden sinds oktober vorig jaar bedreigd. In brieven werd geregeld een groot geldbedrag geëist, anders zou het gezin van Johns zus Linda iets worden aangedaan. De laatste brief werd voor zover bekend afgelopen oktober verstuurd.

Taart

Media-aandacht voor de zaak leidde tot 700 tips. Mensen reageerden onder meer op een compositietekening van een oudere man die bij een bakker in Blaricum een doos taartjes had besteld. Die werd bezorgd met een envelop erop geplakt, waarin een dreigbrief zat.

Er kwam geen gouden tip, maar uiteindelijk leidden de tips wel mede naar de 70-jarige Zeistenaar. Woensdag werd hij opgepakt, waarna zijn huis werd doorzocht.

Politiewoordvoerder Bernhard Jens over de verdachte

Het DNA van de verdachte bleek overeen te komen met het DNA-materiaal dat tijdens het onderzoek is veiliggesteld. Toen de man daarmee werd geconfronteerd, bekende hij dat hij de brieven heeft verstuurd.

Volgens de politie is de aangehouden man waarschijnlijk ook degene die de taartjes in de Blaricumse bakkerij had besteld. Het is geen bekende van de politie.

Vandaag is de man voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft zijn voorarrest met twee weken verlengd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl