De bewuste garage van het ouderlijk huis van Steve Jobs
NOS Nieuws

Apple werd niet geboren in een garage

Voor Apple-fans zal het als een grote verrassing komen. Het Amerikaanse technologiebedrijf is niet zoals het verhaal gaat opgericht in een garage in Los Altos, Californië. Dat zegt een van de oprichters van Apple, Steve Wozniak in een interview met Bloomberg.

Volgens de overlevering begon Steve Jobs met een aantal vrienden, waaronder Wozniak, een bedrijfje in de garage van het huis waar Jobs met zijn ouders woonde. De eerste vijftig Apple-computers zouden daar het levenslicht hebben gezien, was lange tijd het verhaal. Onlangs werd er nog een recordbedrag betaald voor één van de allereerste Apples.

Thuis

Wozniak geeft nu toe dat het om een mythe gaat. In Jobs' garage werd helemaal niks bedacht, ontworpen of gemaakt. Het was volgens Wozniak gewoon een plek waar de vrienden zich thuis voelden.

Wozniaks uitspraak is opvallend. Vorig jaar nog kregen de garage en het bijbehorende huis na jaren lobbyen door enthousiastelingen de historische status in Los Altos. Maar al lang voor die tijd werd de garage een bedevaartsoord voor echte Apple-fans.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl