Saxofonist Rolling Stones (70) overleden

Bobby Keys in 2009 seanbirm / Flickr / CC / by-sa

De Amerikaanse saxofonist Bobby Keys is overleden. Keys werd bekend door de samenwerking met onder anderen The Rolling Stones en John Lennon. Hij overleed op 70-jarige leeftijd in zijn woonplaats Franklin in Tennessee. Hij was al lange tijd ziek.

Bobby Keys was goed bevriend met Stones-gitarist Keith Richards en stond tientallen jaren op het podium bij optredens van de band. Ook bij de laatste 14 On Fire-concertreeks speelde hij mee, maar door steeds ernstiger wordende leverklachten werd hij gedwongen de tournee in de zomer af te breken.

Brown Sugar

Behalve op het podium werkte Keys ook in de studio samen met de Britse band. Hij is onder meer te horen op de single Brown Sugar, die uitkwam in 1971. De Stones laten in een verklaring weten dat ze "geschokt zijn door het overlijden van de legendarische saxofonist".

Keys, die werd geboren in Texas, is ook te horen op albums van onder meer The Who, Eric Clapton, Joe Cocker en George Harrison. Voordat hij ging werken als studio- en sessiemuzikant maakte hij naam als saxofonist van Buddy Holly and The Crickets.

STER Reclame