PVV-Kamerlid Machiel de Graaf
NOS Nieuws

PVV-politici zwijgzaam over sluiting moskeeën

Volksvertegenwoordigers van de PVV hebben de vragen van de NOS over de uitspraken die Tweede Kamerlid Machiel de Graaf vorig week deed over de islam en moskeeën, niet beantwoord.

De NOS vroeg de 77 politici die voor de PVV een zetel bezetten in de Eerste Kamer, Provinciale Staten, gemeenteraden of het Europees Parlement wat ze vinden van de uitspraak dat alle moskeeën dicht moeten. Ook werd hun gevraagd hoe dat bereikt zou moeten worden.

Slechts enkele politici gaven een korte reactie. Een Statenlid schreef: “Zijn al uw partijgenoten het met uw partijgenoot Marcouch eens dat Nederland stiekem moet worden geïslamiseerd?”. Een tweede zei: “Ga u schamen of terug naar de school voor journalistiek”.

Verkiezingsprogramma

De oproep tot sluiting van alle moskeeën gaat verder dan het verkiezingsprogramma van de partij. Dat stelt dat er geen moskeeën meer bij mogen komen. Over sluiting van moskeeën wordt niets gezegd.

In andere kwesties benaderde de NOS eerder de vertegenwoordigers van PvdA, CDA en VVD. Het verschil met de PVV is dat deze partijen georganiseerd zijn in regio’s en afdelingen. In die gevallen worden vaak eerst de afdelingsvoorzitters benaderd. Anders dan klassieke politieke partijen kent de PVV geen bestuur, afdelingen of districten die bevraagd kunnen worden; er zijn slechts gekozen volksvertegenwoordigers.

Jammer

Hoofdredacteur Marcel Gelauff van NOS Nieuws betreurt het dat niemand van de gekozen politici wil ingaan op de vragen van de redactie, maar is niet verrast: "Het komt heel vaak voor dat de PVV of PVV'ers niet ingaan op vragen die de NOS of andere journalisten aan hen stellen of dat ze niet mee willen doen aan discussies. Dat is natuurlijk hun goed recht, maar wel jammer. Discussie is een fundament van een open democratische samenleving. Maar blijkbaar vinden ze het niet in hun belang op onze vragen in te gaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl