Homo-activisten in Suriname maken zich boos over een videoclip met een anti-homorap. In het nummer zit de tekst "bullet gi den batti man", wat betekent "kogel voor homo's."

"Ik word er bang van en ik vraag me af hoe muzikanten zoiets kunnen doen", zegt de van oorsprong Surinaamse Anita Chedi Shiwally in het NOS Radio 1 Journaal. Chedi Shiwally verliet haar land omdat ze in Suriname moeite had om met haar lesbische geaardheid om te gaan. 

Positiever

De rap krijgt in Suriname veel aandacht, zegt Chedi Shiwally. Ze vreest daarom dat het liedje populair zal worden. "Er is in Suriname veel negativiteit over homoseksualiteit. Homo-activisten zijn bezig een positiever beeld te creëren en dan komt er zo'n liedje."

Maar misschien pakt het uiteindelijk goed uit, zegt Chedi Shiwally. "Misschien maakt de rap zo veel los dat er positiever over homoseksualiteit wordt gedacht."

Ze denkt daarbij in het bijzonder aan de politiek, die naar haar mening te passief is. "Politici moeten opstaan en oproepen homo's niet meer te discrimineren."

STER reclame