Ajax loopt koppositie mis

Ricardo van Rhijn baalt van het puntenverlies
    Lasse Schöne (links) in duel Wilfried Kanon
    Davy Klaassen zet Ajax op voorsprong

Ajax heeft verzuimd de leiding in de eredivisie voorlopig over te nemen van PSV. De Amsterdammers verspeelden bij ADO Den Haag een voorsprong en moesten genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel.

Ajax-trainer Frank de Boer moest zijn opstelling op het laatste moment aanpassen omdat Anwar El Ghazi 's ochtends met een liesblessure afhaakte. Zijn plaats werd ingenomen door Ricardo Kishna, die in een vertrouwde omgeving speelde, want hij genoot zijn jeugdopleiding bij ADO.

Kishna stond na acht minuten aan de basis van de openingstreffer van Ajax. Uit zijn voorzet kopte Arkadiusz Milik de bal terug op de inlopende Davy Klaassen, die raak schoot. In het matige vervolg van de eerste helft was Ajax sterker, maar kreeg het geen grote kansen, terwijl ADO slechts sporadisch dreigend was.

Loon naar werken

De Hagenaars zorgden na de rust voor meer gevaar. Zo probeerde Gianni Zuiverloon het met een omhaal en werd een kopbal van Mike van Duinen gestopt door Jasper Cillessen, wiens knie later de gelijkmaker voorkwam bij een inzet van dichtbij van Zuiverloon.

Aan de andere kant lieten Kishna en Ricardo van Rhijn aardige kansen onbenut. Hun lobjes miste echter precisie, wat ook gold voor een volley van Lasse Schöne.

In de slotfase kreeg ADO loon naar werken. Na een voorzet van Roland Alberg kopte Van Duinen de bal terug op Kramer, die zijn tiende treffer van het seizoen maakte. Kort voor tijd was Mike van der Hoorn nog dicht bij de winnende treffer voor Ajax, maar de verdediger stuitte op Hansen.