Uros Matic en Erik Falkenburg
NOS Voetbal

"Dit is een aardige mokerslag"

"Laten we hopen dat de gifbeker leeg is", sprak NAC-trainer Eric Hellemons na de treurige 5-1 thuisnederlaag tegen FC Utrecht. "Dit is een aardige mokerslag. Dit is onder de ondergrens door."

Uros Matic verliet na het laatste fluitsignaal in tranen het speelveld. "Als ik zie dat de supporters mij nog steeds steunen na de 5-1 nederlaag, dan heb ik het heel moeilijk. Meer kan ik er niet van zeggen. Ik kan alleen iedereen beloven dat we zullen vechten voor NAC. We zullen gaan knokken en er als winnaars uitkomen."

Ook Erik Falkenburg, die vorig seizoen op huurbasis speelde bij Go Ahead Eagles en afgelopen zomer door AZ werd verkocht aan de Brabantse club, maakte een aangeslagen indruk. Zo onrustig als het nu is bij NAC, maakte hij het nooit eerder mee. "Het is een ontzettende chaos. Ik ben hier met alle goede bedoelingen gekomen, maar dit had ik nooit verwacht eerlijk gezegd. Het is heel vervelend, maar op de een of andere manier moeten we toch door zien te gaan. Maar hoe weet ik op dit moment even niet."

Hellemons zette afgelopen week Adnane Tighadouini en Mats Seuntjens wegens 'onprofessioneel gedrag' tijdelijk uit de selectie. Het duo ontbrak dan ook zaterdagavond in het duel met Utrecht. De trainer weigerde echter dat incident op te voeren als oorzaak voor het ondermaatse optreden van zijn ploeg. "We hebben prima kunnen trainen en de ploeg voorbereid op deze wedstrijd. In de eerste helft kon je dat ook wel terugzien."

NAC ging niettemin met een 2-1 achterstand de pauze in. "Die tweede goal viel vlak voor rust. Dat mag op dit niveau niet gebeuren. Maar gebeurt ons wel. Na de rust zaten we totaal niet meer in de wedstrijd, niet meer in de duels. We maakten fout op fout en Utrecht strafte dat af."

"Ik denk dat het te maken heeft met mentale veerkracht. We zitten in de hoek waar de tikken vallen. Je kunt in de rust wel de puntjes op de i willen zetten, maar als je dan na tien, twaalf minuten in de tweede helft de derde goal tegen krijgt, knakt er iets bij de ploeg."

Versterking

Hellemons begrijpt dat de ogen ook op hem gericht zijn, nu de resultaten uitblijven. "Dat is duidelijk. Maar we hebben ook uitgesproken dat er iets moet gebeuren in de winterstop. We hebben een aantal prima spelers, maar er zal hier en daar versterking moeten komen. Dat weten we. Dat zien we vandaag ook weer."

"Ik heb het er zwaar mee", bekende Falkenburg. "Ik hoopte hier een lijn door te zetten, maar dat kan ik op dit moment niet. Ik vind het verschrikkelijk wat er met de club gebeurt. Zo kan het in ieder geval niet verder. We moeten er gewoon voor zorgen dat deze club het redt. We mogen echt niet degraderen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl