Go Ahead Eagles-speler Bart Vriends (l) in duel met Vitesse-speler Wallace

Nonchalant Vitesse verspeelt winst

Vitesse leek in eigen huis na een reeks mindere wedstrijden in zijn duizendste optreden in de eredivisie eindelijk weer eens op weg naar de winst. Tegen Go Ahead Eagles gaf de ploeg van Peter Bosz in de slotfase door eigen nonchalance echter een 2-0 overwinning uit handen: 2-2.

De thuisploeg nam gelijk het initiatief en had in de opening via Abiola Dauda en Renato Ibarra een paar kansjes. Go Ahead werd counterend gevaarlijker, maar Alex Schalk liet twee uitgelezen mogelijkheden onbenut. Bij Schalks tweede poging moest Eloy Room een rebound toestaan, maar die was aan Jules Reimerink ook niet besteed. Vitesse ging na een half uur beter en vooral zuiverder combineren en kwam via een vrije trap met een rare zwieper van Marko Vejinovic nog voor de rust verdiend op 1-0.

Freewheelen

De tot dan vrijwel onzichtbare Dauda maakte, vanuit buitenspelpositie, na rust snel 2-0 toen de bal bij een mislukt schot van Davy Pröpper precies voor zijn voeten belandde. Vitesse leek het duel vervolgens eenvoudig uit te kunnen spelen, maar was iets te nonchalant. Schalk strafte een kwartier voor tijd gepriegel van Rochdi Achenteh, die meende te kunnen freewheelen in de eigen zestien, kordaat af.

Voor Foeke Booy was dat het sein alles-of-niets te gaan spelen. De coach toverde met Mawouna Amevor nog een konijn uit de hoge hoed en had nog succes ook. De Togolees kopte heel fraai de gelijkmaker binnen.

Jeffrey Rijsdijk had in de slotminuut zelfs nog de winnende voor de bezoekers op zijn schoen, maar hij schoot van dichtbij over het Arnhemse doel. Een Deventer zege zou ook te veel van het goede zijn geweest.