Nieuw erelid Neelie Kroes en VVD-leider Mark Rutte op het najaarscongres ANP

VVD-leider Rutte geeft toe dat het er tot nu toe niet van is gekomen om de belasting te verlagen, zoals de VVD had beloofd, maar zegt dat de partij er alles aan gaat doen om die belofte alsnog waar te maken. "Want dat is ons instinct." Hij zei dat op het najaarscongres van de VVD in Amsterdam.

Rutte belooft dat de belasting omlaaggaat met de komst van het nieuwe belastingstelsel. Wanneer dat  gaat gebeuren is nog niet duidelijk. Premier Rutte zei verder in zijn toespraak dat het beter gaat met de economie. "Nederland begint stap voor stap, onder leiding van de VVD, weer op stoom te komen."  

Hij herhaalde dat Turkije zich niet moet bemoeien met Nederlandse aangelegenheden. "Nederland heeft geen enkele interesse in de mening van Turkije over het Nederlandse integratiebeleid."

Kroes erelid

Op het congres werd Neelie Kroes benoemd tot erelid. VVD-voorzitter Henry Keizer: "Zij is een voorbeeld en inspiratiebron voor veel vrouwen in Europa. Ze is een doortastende en charmante powerwoman. Het woord powerwoman is voor haar uitgevonden." De laatste prominent die tot erelid werd benoemd was Gerrit Zalm in 2007.

De poging van de JOVD, de jongerenorganisatie van de VVD, om het betalen van de EU-naheffing van 642 miljoen euro tegen te houden, is mislukt.  De JOVD'ers dienden een motie in die maar door 23 procent van de VVD-leden werd gesteund.

Een andere motie die het kabinet oproept extra te bezuinigen als de naheffing toch wordt betaald, werd ook verworpen. De JOVD-actie werd gesteund door VVD-erelid Hans Wiegel, maar de moties werden door het hoofdbestuur ontraden.

Verkiezingen

De partij zet groot in op de Provinciale Statenverkiezingen in maart 2015. "De uitslag wordt enerzijds een belangrijke graadmeter van hoe de VVD er electoraal voor staat. Anderzijds hebben we een goede uitslag nodig om een grote fractie te houden in de senaat, om daar zoveel mogelijk van onze plannen te kunnen realiseren", aldus de penningmeester.

Hij heeft 1 miljoen euro gereserveerd voor de verkiezingscampagne. "Dit is een recordbedrag, vier jaar geleden hebben we 390.000 euro uitgegeven aan de campagne voor Provinciale Staten."

Rutte: VVD wil alsnog belastingverlaging

VVD trekt een miljoen uit voor landelijke campagne

STER reclame