Willem II viert de snelle openingsgoal. In het midden de maker: Samuel Armenteros

Ook Willem II wint bij Dordrecht

De zorgen voor FC Dordrecht worden met de week groter. Willem II was veel te sterk voor de ploeg die onderaan staat in de eredivisie: 0-4.

FC Dordrecht hoopte tegen Willem II op de eerste punten in het eigen stadion, maar die hoop bleek snel ijdel. Al in de zesde minuut werd nog maar eens duidelijk waarom Dordrecht de slechtste defensie van de eredivisie heeft.

Uit een inworp kreeg Samuel Armenteros de bal, de spits van Willem II draaide op de achterlijn weg bij Josimar Lima en prikte raak. Armenteros evenaarde met die goal een oud clubrecord (1982) van Rob McDonald: het was de vijfde wedstrijd op rij waarin de Zweedse aanvaller scoorde.

Weer Armenteros

Na ruim een kwartier zat de wedstrijd eigenlijk al in het slot. Weer leidde defensief geklungel van de thuisploeg een Willem II-goal in. Robin Gosens gleed weg in duel met Bruno Andrade en daarom kon Andrade ongehinderd de bal klaarleggen voor Ben Sahar, die makkelijk de 2-0 aantekende. De riante positie van Willem II verlamde FC Dordrecht, dat in het verdere verloop van de eerste helft belabberd speelde en niet verder kwam dan een paar afzwaaiers.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Een onmachtig Dordrecht en Willem II dat het allemaal wel goed vond. Zeker na de derde treffer. Weer was Samuel Armenteros de maker, nu na een snelle aanval die de Dordrecht-verdediging uitéén reet. Het leed voor Dordrecht werd in de blessuretijd nog groter door een doelpunt van Terell Ondaan.

Uitzichtloos

Door de nederlaag wordt de situatie van hekkensluiter FC Dodrecht steeds uitzichtlozer. Vijf punten slechts na veertien wedstrijden en al 37 tegentreffers. Dordrecht evenaarde met de zevende thuisnederlaag vanaf de seizoenstart een record dat je niet het bezit wilt hebben. Willem II is door de overwinning geklommen naar de achtste plaats.