Kamer tegen bijdrage aan Randweg Eindhoven

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Kamer tegen bijdrage rondweg Eindhoven

De financiële bijdrage van het Rijk voor de aanleg van een nieuwe rondweg om Eindhoven is van de baan. De Tweede Kamer wil geen geld uitgeven voor 'de Ruit', zoals de weg werd genoemd. Een meerderheid steunde een motie van de PvdA om het geld te stoppen in de verbreding van de A67 en de A58.

Het kabinet heeft 260 miljoen gereserveerd als bijdrage voor de aanleg, die in totaal 900 miljoen moet gaan kosten. Maar minister Schultz liet deze week al weten de wens van de Kamer in deze kwestie te zullen volgen. 

Nipte meerderheid

De motie haalde dankzij steun van D66, SP, GroenLinks, PvdD, ChristenUnie, 50PLUS en Norbert Klein een nipte meerderheid. Bij de hoofdelijke stemming waren er 82 voor en 60 stemmen tegen.

Noord-Brabant is verdeeld over 'de Ruit'. De provincie steunt de aanleg, maar onder meer de gemeente Eindhoven is tegen het plan. Er is volgens de tegenstanders onvoldoende gekeken naar de schade die de aanleg zou betekenen voor het landschap, de cultuurhistorie en recreatie in de omgeving.

STER Reclame