ANP

Ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum blijft voorlopig deels open. De medische staf zegt dat de medewerkers die vanwege het aangevraagde faillissement worden ontslagen, onbetaald hun werk blijven doen.

Gisteren werd bekend dat Zorggroep Pasana, waar het ziekenhuis onderdeel van is, faillissement heeft aangevraagd voor het ziekenhuis.

Doorstart

Volgens de medische staf geven alle medewerkers gehoor aan een oproep in een brief om het ziekenhuis draaiende te houden. Het gaat om ruim 200 mensen, zegt voorzitter Brouwer. De polikliniek blijft ook open, maar er wordt niet geopereerd.

Sluiting van het ziekenhuis brengt de zorg voor Friezen in gevaar.

Jan Leendert Brouwer, voorzitter van de medische staf

Zorggroep Pasana zegt dat faillissement vanwege torenhoge schulden "de enige optie is". De medische staf bestrijdt dit en zegt dat het sluiten van De Sionsberg een eventuele doorstart bemoeilijkt en de zorg voor Friezen in gevaar komt. 

Brouwer zegt ook dat andere ziekenhuizen de patiëntenstroom niet aankunnen als het ziekenhuis dichtgaat.

De medisch specialisten hebben plannen voor een doorstart en zoeken naar een investeerder.

Helaas

Pasana is niet blij met het initiatief van de medewerkers: "Helaas heb ik erover gehoord", zegt een woordvoerder. "Dit komt geheel voor rekening van de medische staf. Die doet er alles aan om het ziekenhuis in de lucht te houden. Ze zullen na de uitspraak van de rechtbank in gesprek moeten met de curator over hoe dit verder moet."

Faillissement Sionsberg komt hard aan in Dokkum

STER reclame