20 jaar cel voor Ada S. in gifmoordzaak

Ada S. in de rechtbank eind oktober ANP

Een 52-jarige vrouw is voor de moord op haar echtgenoot tot 20 jaar cel veroordeeld. Ze is behalve aan moord ook schuldig aan brandstichting en oplichting, heeft de rechter in Leeuwarden bepaald. 

Het Openbaar Ministerie had ook 20 jaar gevangenisstraf geëist, maar eveneens tbs met dwangverpleging. 

De vrouw is veroordeeld voor de moord in 2012 op haar tweede echtgenoot, een 57-jarige man uit Franeker. Aanvankelijk werd de vrouw ook verdacht van de moord op haar eerste man, in 2004. Het OM vroeg in dat geval vrijspraak, omdat er onvoldoende bewijs is. De rechtbank ging daarin mee.  

Valse handtekening

Ada S. heeft haar man volgens justitie met medicijnen vergiftigd. De vrouw bekende dat ze voor een levensverzekering van haar tweede man zijn handtekening vervalste. Na zijn dood ontving ze 250.000 euro. De levensverzekering van haar eerste man sloot ze samen met hem af. Dat leverde haar 300.000 euro op. 

Argwaan

De kinderen uit haar eerste huwelijk vermoeden dat hun moeder achter de moord op hun vader zit. Ada S. werd vorig jaar aangehouden nadat familieleden van beide mannen aangifte hadden gedaan. De familie kreeg argwaan toen de vrouw weinig emotie toonde na de dood van haar man en snel financiële zaken wilde afhandelen. 

Ada S. ontkende eind oktober dat ze haar twee mannen heeft vermoord. "Ik ben niet tot zoiets in staat", zei ze in de rechtszaal. 

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

20 jaar celstraf voor Ada S.

STER Reclame