Ook in Los Angeles was het de afgelopen dagen onrustig na de Ferguson-uitspraak AFP

Bij de rellen in Ferguson en in andere steden in de VS zijn afgelopen dagen ongeveer 400 mensen gearresteerd. Er zijn onder andere grote protesten geweest in Boston, New York, Los Angeles en Atlanta. 

In Ferguson, een voorstad van St. Louis, is het afgelopen nacht rustig gebleven. In het centrum van St. Louis heeft een groep van ongeveer 200 man bij het gemeentehuis gedemonstreerd. Vijf demonstranten die naar binnen wilden, zijn gearresteerd.

Fouten

Intussen wordt duidelijk dat het onderzoek naar het doodschieten van Michael Brown flinke hiaten vertoont. Zo blijkt volgens CNN dat de lijkschouwer geen foto's heeft gemaakt omdat de batterij van zijn camera op was. De lijkschouwer heeft bovendien niets opgemeten.

Ook is de eerste getuigenverklaring van agent Wilson niet opgenomen. De getuigenverklaringen waarop de jury zijn uitspraak heeft moeten baseren lopen ook nog eens ver uiteen. 

Sommige getuigen zeggen dat Brown in zijn rug geschoten werd. Anderen zeggen dat Brown met zijn buik op de grond lag, toen hij doodgeschoten werd.

Minder demonstranten in Ferguson, maar de woede blijft

STER reclame