De afgelopen tijd zijn in Amsterdam vaker slachtoffers gevallen door witte heroïne ANP

Weer doden Amsterdam door witte heroïne

tijd van publicatie

In een hotel in Amsterdam-Zuid zijn gisteren de lichamen gevonden van twee jonge Britten. De politie vermoedt dat ze om het leven zijn gekomen door het snuiven van witte heroïne, die verkocht is als cocaïne. De slachtoffers zijn 20 en 21 jaar.

Een eerste onderzoek bij het Nederlands Forensisch Instituut heeft aangetoond dat de gevonden heroïne van dezelfde samenstelling is als de heroïne die bij een ander overlijdensgeval gevonden is.

Op de lichamen wordt nog sectie verricht om de doodsoorzaak definitief vast te stellen. 

De Amsterdamse politie is opnieuw een waarschuwingscampagne begonnen. In hotels, op matrixborden en op tekstkarren wordt voor de witte heroïne gewaarschuwd.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Amsterdam waarschuwt toeristen voor witte heroïne

Te grote dosering

Het gevaar van witte heroïne is dat gebruikers denken dat ze met cocaïne te maken hebben, en geneigd zijn te grote doseringen te nemen. Dan kan het voorkomen dat de gebruiker een ademstilstand krijgt.

De Jellinek-kliniek zegt dat in het algemeen de prijs van witte heroïne hoger ligt dan die van cocaïne. Jellinek heeft geen idee waarom de dealers de heroïne als cocaïne verkopen. "Wij zijn daar ook verbaasd over", aldus een woordvoerder.

De politie Amsterdam heeft al zeventien gevallen gehad waarbij mensen dachten dat ze cocaïne kochten maar witte heroïne kregen. Drie mensen overleden aan een overdosis. "De jongens die gisteren overleden hadden de pech dat ze het in een hotelkamer hadden gedaan", zegt een politiewoordvoerder. "Er was dus ook niemand die kon zien dat het slecht met hen ging."

STER Reclame