Personeel van De Sionsberg wordt over de problemen ingelicht Omroep Friesland

De medisch specialisten van ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum wijten de problemen van het ziekenhuis aan het management. Er werd te veel geld aan verkeerde zaken uitgegeven, zegt de voorzitter van de medische staf, cardioloog Jan Leendert Brouwer. 

Als voorbeeld noemt hij de bouw van een paar miljoen euro kostende nieuwe polikliniek. "Dat was niet noodzakelijk. We hadden een oude polikliniek die perfect functioneerde."

Doorstart

Brouwer zegt dat medisch specialisten een plan hebben opgesteld voor een doorstart, waarvoor zij zelf ook een investering willen doen. Daarnaast hebben zij een externe financier gevonden. De naam wil hij nog niet noemen. Als de medisch specialisten de ruimte krijgen, is het voortbestaan van het ziekenhuis nog jaren gegarandeerd, zegt hij. 

Het ziekenhuis kampt met een tekort van veertig miljoen euro. Het personeel kreeg vandaag te horen dat er mogelijk geen salarissen meer kunnen worden uitbetaald. Daarom is een opnamestop afgekondigd. Het gevolg is dat patiënten in de regio Dokkum naar Leeuwarden en Drachten moeten uitwijken.

De eigenaar van het ziekenhuis, Zorggroep Pasara, komt morgenochtend met een verklaring over de problemen bij De Sionsberg. 

STER reclame