Aïcha droeg sinds begin dit jaar een niqab
NOS Nieuws

'Jihadbruid' Aïcha onder voorwaarden vrij

Aïcha, de vrouw die naar Syrië vertrok om met een jihadstrijder te trouwen, komt voorlopig op vrije voeten. De rechtbank heeft bepaald dat zij niet langer in voorlopige hechtenis hoeft te worden gehouden. Ze moet wel voldoen aan bepaalde voorwaarden.

Welke voorwaarden dat zijn, wil de rechtbank niet bekendmaken. In ieder geval moet ze beloven dat ze geen strafbare feiten pleegt. Ook moet ze volledig meewerken met politie en justitie.

Aïcha blijft nog wel verdacht van deelname aan een terroristische organisatie.

Belangen

De rechter-commissaris zegt dat er op zich voldoende grond is om de 19-jarige vrouw uit Maastricht in bewaring te houden. Maar hij laat haar voorlopig vrij omdat de persoonlijke belangen van Aïcha volgens hem zwaarder wegen dan de maatschappelijke belangen.

Wanneer Aïcha vrijkomt, is niet bekend.

Moeder

Aïcha kwam in het nieuws toen vorige week bekend werd dat haar moeder naar het Turks-Syrische grensgebied was gereisd om haar terug te halen naar Nederland.

Aïcha was van plan in Syrië te trouwen met de Turks-Nederlandse jihadstrijder Omar Yilmaz. Ook zou ze plannen hebben gehad om een weeshuis op te zetten in gebied dat in handen is van de terreurgroep Islamitische Staat.

Aïcha vrij onder voorwaarden

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl