ANP
NOS Nieuws

Bonden geschokt door banenverlies ING

Vakbond De Unie is geschokt door het verlies van in totaal 2775 banen bij ING. "ING is winstgevend, maar gaat toch van deze medewerkers afscheid nemen. Het verlies van banen in de financiële sector zet onverminderd door", zegt Emanuel Geurts van De Unie.

"Het werkgelegenheidsperspectief voor de medewerkers die een andere baan moeten vinden, is slecht."

Wrang

"Drie jaar geleden spraken we nog met ING af dat we er alles aan zouden doen om de bank niet meer schoksgewijs, maar stapsgewijs naar een nieuwe organisatie te laten toegroeien", zegt Ike Wiersinga van CNV Dienstenbond. "Die afspraak komt nu in een wrang daglicht te staan."

Ook ABN Amro en Rabobank schrappen banen. Wiersinga vraagt zich af waar de reorganisatiegolf in de sector eindigt. Ze vindt dat de banken als hele sector plannen hadden moeten maken.

"Maar helaas waren zij niet in staat om het met elkaar voor de sector te regelen. Iedere bank doet zijn eigen ding. Jammer, want de mensen die nu getroffen worden, zijn daar de dupe van."

Banenrover

“De digitalisering is binnen de financiële instellingen banenrover nummer 1 aan het worden", zegt Gerard van Hees van FNV Finance. "Het trainen, her- en bijscholen van medewerkers moet dus topprioriteit worden.”

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl