De Turkse president Erdogan en zijn echtgenote EPA

De Turkse president Erdogan vindt dat mannen en vrouwen niet gelijk zijn aan elkaar. Vrouwen moeten zich volgens hem op één ding richten: het moederschap.

Volgens Erdogan kunnen mannen en vrouwen niet hetzelfde worden behandeld, omdat dit tegen de natuur ingaat. Feministen snappen dit niet, zei Erdogan vandaag op een top over Vrouwen en Recht. "Dat komt omdat zij het concept van moederschap niet accepteren."

Vrouwen kunnen ook niet hetzelfde werk doen als mannen, omdat hun karakters, gewoontes en fysieke kenmerken anders zouden zijn. "Een vrouw een schep geven en haar laten werken? Dat gaat niet. Dat is in strijd met haar delicate postuur.''

Abortus

Erdogans ideeën over de positie van de vrouw zijn omstreden in Turkije. Eerdere uitlatingen dat vrouwen minstens drie kinderen moeten krijgen leidden tot felle discussies, net als zijn voorstellen om het recht op abortus te beperken. 

Vorige week kwam de Turkse president ook al in het nieuws toen hij beweerde dat niet Columbus maar een moslim Amerika heeft ontdekt.

STER reclame