APtv
NOS Nieuws

Nepwapen wordt 12-jarige jongen in VS fataal

In de Amerikaanse stad Cleveland is een 12-jarige jongen die een nepwapen had in het ziekenhuis overleden. De jongen werd neergeschoten door een politieagent, omdat die dacht dat het wapen echt was.

Normaal kunnen dat soort nepwapens worden herkend aan een oranje veiligheidssticker, maar die ontbrak op het pistool van de 12-jarige.

Twee kogels

Bij de alarmcentrale kwam een telefoontje binnen dat er een gewapende jongen in een park rondliep. Een politieagent ging op de melding af en zag daar een jongen met een aan zijn riem vastgemaakt pistool.

De agent schreeuwde tegen de jongen dat hij zijn handen omhoog moest doen. In plaats daarvan haalde de jongen zonder iets te zeggen het wapen tevoorschijn. "Dat was het moment dat de politieagent twee kogels afvuurde", zegt hoofdagent Ed Tomba.

Advocaat

De man die de melding bij de alarmcentrale deed, zou duidelijk gezegd hebben dat het waarschijnlijk om een neppistool ging, maar mogelijk is dat niet goed doorgespeeld aan de betreffende agent.

De familie van de 12-jarige jongen heeft intussen een advocaat ingehuurd die de zaak grondig gaat onderzoeken. "Ik wil geen overhaaste uitspraken doen", zegt hij. "Maar uiteindelijk zullen we precies achterhalen wat er is gebeurd."

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl