Smeekens keert met zure nasmaak terug naar Nederland
NOS Schaatsen

Smeekens baalt en heeft genoeg huiswerk

Nu de eerste twee wereldbekers achter de rug zijn, heeft Jan Smeekens genoeg huiswerk verzameld om mee te nemen naar Nederland. De sprinter begon vorige week in Obihiro nog met goud en zilver op de 500 meters, maar in Seoul verliepen zijn races minder succesvol (tiende en vierde).

Smeekens heeft nog genoeg tijd zich te verbeteren. "Het is lastig om uit te zoeken hoe het zit. Er zijn altijd dingen die beter kunnen. Huiswerk is er altijd. Van je fouten leer je, dus ik maak me geen zorgen."

Smeekens gaat weer terug naar Nederland, maar hij verlaat Zuid-Korea met een zure nasmaak. "Ik had graag nog een keer gereden. Ik haat verliezen, want ik kom hierheen om te winnen en om goed te schaatsen. Dat is nu allebei niet gelukt."

Meijer en Schouten tevreden

Rixt Meijer en Irene Schouten keken met een goed gevoel terug op de massastart. Hoewel de zege niet naar Nederland ging, was de tweede plek van Schouten goed met het oog op plaatsing voor de WK. Martina Sábliková won, na een goede samenwerking met Claudia Pechstein.

Schouten benadrukt dat het ook helemaal niet zo erg is dat er nu nog niet gewonnen wordt. "Je moet niet nu alles al prijsgeven. Als je nu alles wint, dan ben je straks torenhoog favoriet op de WK afstanden. Dan kijken ze alleen maar naar je. Ik denk dat het goed is dat er straks ook naar anderen wordt gekeken."

Meijer plaatste de eerste aanval in de race. Een vooropgezet plan, zo bleek. "Dat was het plan, ja", zegt Meijer. "Als ik weg ben, moet iemand anders het dichtrijden. Zo simpel is het. Dan kan Irene meegaan in dat geweld en de concurrenten moe maken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl