Giovannini verrast peloton met winst

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

WB Seoul: massastart mannen
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Andrea Giovannini heeft de massastart bij de mannen op zijn naam geschreven. De 21-jarige Italiaan verraste het peloton met een vroege ontsnapping en kon in de laatste twee rondes zijn voorsprong vasthouden.

Giovannini reed met nog zes rondes voor de boeg samen met de Oostenrijker Linus Heidegger weg van het peloton. Het duo pakte een grote voorsprong en het peloton wist geen raad met die actie. Twee rondes voor het einde ging Giovannini er in zijn eentje vandoor. Hij keek in de slotronde even opzij, zag dat zijn voorsprong groot genoeg was en kon zonder al te veel moeite solo de finish passeren.

Haralds Silovs en Lee Seung-hoon zetten veel te laat een sprint in. Het leverde de Let en de Zuid-Koreaan respectievelijk nog wel zilver en brons op. De Nederlanders kwamen niet in het spel voor. Gerben Jorritsma eindigde als elfde en Koen Verweij moest het doen met de 21ste plaats.

De uitslag van de massastart voor mannen NOS

STER Reclame