Zeearend Harly, de mascotte van Go Ahead Eagles, zal zaterdagavond niet door de Adelaarshorst, de thuisbasis van Go Ahead, vliegen. Vanwege de vogelgriep geldt er een vervoersverbod voor vogels en pluimvee. En dus mag Harly niet afreizen naar Deventer, zo valt te lezen in De Stentor. 

"Harly moet de hele dag binnen zitten. Ik merk dat hij dat vervelend vindt", laat zijn eigenaar Gerrit Zandvoort weten. "En ik hoorde dat ook al veel Go Ahead-supporters via Twitter melden dat ze het jammer vinden dat ze Harly zaterdag moeten missen."

Het is niet de eerste keer dat Harly en zijn eigenaar in het nieuws komen. Eerder kwam Zandvoort onder vuur te liggen van dierenliefhebbers. De zeearend had een aantal keer zijn kop gestoten in het stadion. Ook zou het dier, volgens de Dierenbescherming, last hebben van stress. 

Zeearend Harly en zijn eigenaar Gerrit Zandvoort ANP

Hertog II

Vitesse hoeft zich voor dit weekend nog geen zorgen te maken over de afwezigheid van roofvogel Hertog II. Pas volgend weekend spelen de Arnhemmers weer thuis. De tegenstander? Go Ahead Eagles. 

Mascotte Harly (rechts) ANP

STER reclame