De rechtbank legt de bestuurder een taakstraf op ANP

Een Pool van 33 die vorig jaar in Limburg drie mensen doodreed, is veroordeeld tot 120 uur taakstraf. Een meisje van 2 en haar opa en oma kwamen om het leven.

De bestuurder schepte de drie in mei 2013 op een fietspad in Meijel. Hij was de macht over het stuur verloren, reed door een hek en kwam op het fietspad terecht. De Pool was niet onder invloed van alcohol.

Hij had onvoldoende controle over zijn auto, oordeelde de rechtbank in Roermond. De officier van justitie had vijftien maanden cel geëist, maar de rechtbank legde de man een taakstraf op. Ook mag hij een jaar niet rijden, met een proeftijd van twee jaar. 

De officier gaat in hoger beroep, omdat de man te hard gereden zou hebben: volgens het politierapport reed hij zeker 120 kilometer per uur, terwijl de maximale snelheid in het gebied op 80 ligt. De rechtbank acht dit niet bewezen

Woedend

De uitspraak leidde tot woedende reacties bij de ouders van het kind. De vader gooide een stoel naar de rechter en werd daarop de rechtszaal uitgezet. "Ons leven is kapot, maar hij kan gewoon verder", zei de moeder. 

Woedende vader gooit stoel naar rechter

Woedende vader gooit stoel naar rechter

STER reclame