Protest in Mexico-stad
NOS Nieuws

Protest in Mexico om verdwijning studenten

In Mexico-Stad hebben tienduizenden mensen gedemonstreerd in verband met de verdwijning van zeker 43 studenten. De betoging was een protest tegen de manier waarop de regering van president Pena Nieto met de ontvoeringszaak omgaat.

De demonstratie verliep grotendeels vreedzaam. Ook familieleden van de studenten liepen mee. Velen van hen droegen spandoeken met beschuldigingen aan het adres van de overheid.

Tegen het einde liep de demonstratie uit de hand, toen een groep van zo'n 300 gemaskerde betogers de confrontatie zocht met de politie. Die betogers gooiden stenen, vuurwerk en molotovcocktails naar de oproerpolitie.

Gemaskerd

Eerder op de dag had een andere groep betogers geprobeerd een weg naar de luchthaven van de hoofdstad te blokkeren. Ook dat leidde tot een treffen met de oproerpolitie.

De organisatoren van de demonstratie riepen de gemaskerde betogers op hun bandana's af te doen en af te zien van geweld.

Op 20 november herdenken de Mexicanen elk jaar de revolutie van 1910-1917, maar dit jaar zijn de Mexicanen niet in de stemming voor een feestelijke viering. Een van de deelnemers aan de demonstratie zei dat het niet alleen om de 43 studenten gaat, maar dat elk jaar duizenden mensen in Mexico spoorloos verdwijnen.

Protesten in Mexico-stad

Begin deze maand werden drie leden van de drugsbende Guerreros Unidos gearresteerd, waarna ze uitgebreid verhaal deden over hoe ze de studenten hadden omgebracht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl