Achterachterachterachterkleindochter Alva overleden

De hertogin van Alva in 2011 bij haar huwelijksceremonie AFP

In Sevilla is de excentrieke hertogin van Alva op 88-jarige leeftijd overleden. Ze had de meeste adellijke titels ter wereld en kwam drie jaar geleden nog in het nieuws toen ze trouwde met een niet-adellijke ambtenaar.

Cayetana Fitz-James Stuart behoorde tot de hoge Europese adel en was een verre nazaat van de hertog van Alva, de Spaanse landvoogd in Nederland ten tijde van de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648). De hertogin had meer adellijke titels dan Queen Elizabeth (46) en een geschat vermogen van zo'n drie miljard euro. 

Plastische chirurgie

Ze werd maandag in het ziekenhuis opgenomen met ademhalingsproblemen. Naar verluidt is ze op haar eigen verzoek een dag later teruggebracht naar haar paleis Casa de la Dueñas in Sevilla. De burgemeester van de stad heeft haar dood bekendgemaakt. 

Toen de aristocrate in oktober 2011 in het huwelijk trad met de ambtenaar Alfonso Diez legde de Spaanse roddelpers dat tot in detail vast. Het was haar derde huwelijk. Correspondent Rop Zoutberg mocht toen bij haar op de koffie.

Voor het huwelijk verdeelde de hertogin haar vermogen onder haar zes kinderen. Ze bezat meerdere landerijen, paleizen en waardevolle kunstwerken. De hertogin stond bekend om haar flamboyante kleding en om de plastische chirurgie die ze onderging.

STER Reclame