Kieft en Van Egmond winnen de NS Publieksprijs ANP

NS Publieksprijs voor boek over Wim Kieft

time icon

Kieft van Michel van Egmond is de winnaar van de NS Publieksprijs 2014. Het boek over voormalig profvoetballer Wim Kieft kreeg 28,2 procent van de ruim 88.000 stemmen en mag zich Boek van het Jaar noemen. Dat is bekendgemaakt in het programma De Wereld Draait Door

In aanwezigheid van Wim Kieft zelf kreeg Van Egmond een sculptuur van Jeroen Henneman, een geldbedrag van 7500 euro en een eersteklas-treinabonnement van NS. 

Vorig jaar kreeg Van Egmond de NS Publieksprijs ook al, toen voor Gijp. Het is voor het eerst dat de prijs twee jaar achtereen door dezelfde auteur wordt gewonnen. 

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Kieft' is de winnaar van de NS Publieksprijs 2014

In Kieft (uitgeverij Voetbal International) vertelt Van Egmond het verhaal van Wim Kieft, de succesvolle voetballer die bijna twintig jaar lang verslaafd was aan cocaïne en drank, wat grote gevolgen had voor zijn privéleven en sportcarrière.

Van Egmond zei in DWDD dat hij alweer bezig is aan een nieuwe biografie. "Dat boek gaat over een oud-voetballer. Ik kan alleen nog niet zeggen wie, want hij weet het zelf nog niet."

Genomineerden

Naast Kieft waren genomineerd: Ventoux van Bert Wagendorp, Geachte heer M. van Herman Koch, Toen ik je zag van Isa Hoes, Debet van Saskia Noort en De kraamhulp van Esther Verhoef.

De zes boeken behoren tot de bestverkochte titels van het afgelopen jaar.

STER Reclame