Ron Linker nieuwe correspondent Frankrijk

Aangepast

Ron Linker verruilt komende zomer zijn standplaats Washington voor Parijs. De verslaggever wordt de nieuwe multimediale correspondent voor de NOS in Frankrijk.

De afgelopen zes jaar was Linker correspondent in de Verenigde Staten. Hij nam daar vooral de berichtgeving voor de radio voor zijn rekening en af en toe verving hij ook tv-correspondent Eelco Bosch van Rosenthal.

Linker ziet de verhuizing naar Frankrijk als een uitdaging: "Frankrijk is het land dat Nederlanders zo goed kennen, maar dat toch nog voortdurend voor verbazing zorgt. Datzelfde geldt voor Amerika. Het is de uitdaging om in dat spanningsveld de interessantste verhalen te vertellen en te laten zien", zegt Linker.

Vervanging

In Parijs wordt hij de vervanger van de correspondenten Saskia Dekkers en Roger Strijland. Dekkers werkt sinds afgelopen zomer als EU-correspondent voor het actualiteitenprogramma Nieuwsuur en Strijland is onlangs overgestapt naar een baan als communicatieadviseur.

Totdat Linker begint in Frankrijk zullen Wereldomroep-correspondent Frank Renout en de redactie in Hilversum het Franse nieuws bijhouden.

Wie de nieuwe radiocorrespondent op het Bureau Washington wordt, is nog niet bekend.

STER Reclame