ROS Carabinieri
NOS Nieuws

Politie filmt inwijdingsceremonie maffia

  • Rop Zoutberg

    Correspondent Italië

  • Rop Zoutberg

    Correspondent Italië

Voor het eerst is het een speciale eenheid van de Italiaanse politie gelukt een inwijdingsritueel van de Calabrese maffiagroep 'ndrangheta te filmen. Op korrelige beelden, door een raam gedraaid, maar met opvallend goed geluid, is een bijeenkomst te zien waarop nieuwe leden hun trouw beloven.

Tijdens het ritueel is een spreker te horen die heilige formuleringen uitroept en een aantal keren verwijst naar de historische Italiaanse leiders Garibaldi, Mazzini en Lamarmora, sleutelfiguren in de negentiende eeuw bij de Italiaanse eenwording.

Inkijkje in een geheime maffiaceremonie

De politie bracht de beelden vanmorgen naar buiten bij een persbericht over de arrestatie van 38 leden van de 'ndrangheta. Bij de grote operatie zijn huiszoekingen gedaan, voornamelijk in het noorden van het land.

De arrestanten worden verdacht van afpersing en wapenhandel. Drie verdachten zijn lokale ondernemers. Het jongste maffialid dat werd opgepakt is 25 jaar, de oudste, met de bijnaam Tarzan, is 78.

De 'ndrangheta is al langere tijd actief in het rijke noorden van Italië, vooral nu daar bij Milaan miljarden worden geïnvesteerd voor de wereldtentoonstelling Expo 2015.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl